De eerste grote Windows-update van het jaar komt eraan. In de loop van april brengt Microsoft de Spring Creators Update uit.
Microsoft voorziet Windows 10 tweemaal per jaar van een grote update. De eerste grote update van 2018 staat gepland voor april. Na de Creators Update (april 2017) en de Fall Creators Update (oktober 2017) krijgen we nu te maken met de Spring Creators Update.
Updatebeleid Microsoft
Het is niet nodig om actie te ondernemen, de update komt vanzelf op uw systeem beschikbaar. Microsoft neemt ruim de tijd om wereldwijd alle computers bij te werken. Het kan zo enkele maanden duren. Zodra de update verschijnt publiceert SeniorWeb een artikel over de belangrijkste vernieuwingen.
Versies Windows 10
Microsoft vernieuwt en verbetert Windows 10 voortdurend. Tweemaal per jaar brengt het bedrijf een grote update uit. Daardoor blijft het systeem steeds bij de tijd. Maar dat heeft wel gevolgen want wie op ondersteuning wil blijven rekenen, moet op tijd de updates installeren. Zo wordt de eerste versie van Windows 10 inmiddels niet meer ondersteund. En van Windows 10 met de zogeheten Anniversary Update verloopt de ondersteuning binnenkort.

Geplaatst op 20-02-2018:

10 tips van de Fraudehelpdesk om oplichting te voorkomen
1 Vertrouwt u iets niet? Raadpleeg de website van de Fraudehelpdesk of neem contact op.
2 Is een aanbieding te mooi om waar te zijn? Dan is dit meestal ook het geval. Neem over de aanbieding contact op met de Fraudehelpdesk of raadpleeg de website.
3 Moet u snel reageren? Dit is een beproefde tactiek van oplichters om u over de streep te trekken. Laat u niet onder druk zetten.
4 Lees de kleine lettertjes. Bij fraudeurs zit er altijd een addertje onder het gras.
5 Bent u ongevraagd of zomaar benaderd met een aanbieding (via post, telefoon, e-mail, fax, aan de deur)?
Let extra goed op! Hier kan weleens een oplichter aan het werk zijn.
6 Meld u aan bij het bel-me-niet-register zodat u geen ongevraagde telefonische aanbiedingen krijgt.
7 Betaal liever niet vooraf en niet contant, tenzij u zeker weet dat de andere partij betrouwbaar is.
8 Bent u eerder slachtoffer van fraude geweest? Let extra goed op! Vaak geeft de ene oplichter uw gegevens door aan de andere oplichter.
9 Geef nooit uw persoonlijke (bank-)gegevens af! Fraudeurs maken misbruik van uw gegevens.
10 Zit een aanbieding vol taalfouten? Wees alert, dit kan een indicatie zijn voor fraude.